Twee RDS’ers in finale Brabants beker kampioenschap

In Uncategorized by admin

Met maar liefst drie spelers in de halve finale was RDS verzekerd van minimaal één plek in de finale. Afgelopen maandag kon Jan Vervoort, de verrassende halve finalist, het niet bolwerken tegen clubgenoot Jacques Brouns. Jan ging in op een lokzet van Jacques hetgeen schijfverlies betekende. Gaande weg de partij werd dan ook het lot van Jan bezegeld en plaatste Jacques zich voor de finale.
De andere halve finale partij ging tussen Pieter Wijn van Heijmans Excelsior en David Riupassa van RDS. Op basis van rating was Pieter favoriet, maar David had aan remise voldoende om zich te plaatsen. Pieter wist zijn favorietenrol niet waar te maken en moest berusten in remise. Met een finale tussen Jacques Brouns en David Riupassa gaat de beker naar de Rooise dam- en schaakclub.