Ruime nederlaag voor Rooise schakers

In Uncategorized by admin

Afgelopen zaterdag 6 november om 13.00 uur stond de wedstrijd RDS – PMC 2 (Pion Groesbeek en Mook combinatie) voor de zaterdag competitie op het programma.

Het achttal van RDS speelde niet in de sterkst mogelijke opstelling en dat wreekte zich gedurende de wedstrijd. Aan bord 8 verloor Toon van Breugel vrij snel, gevolgd door Ad Verhagen aan bord 6 die een tegenstander had met een aanzienlijk hogere rating. René Dekkers aan bord 7 bracht RDS weer wat terug in de wedstrijd door een openingsfout van zijn tegenstander af te straffen.

Na 4 uur spelen, het was inmiddels circa 17.00 uur, vielen pas de beslissingen aan de andere borden. Harry Willems aan bord 5, Basten Huisman aan bord 3 en Daan Geboers aan bord 2 speelden ondanks een licht voordeel achtereenvolgens remise. Na een langdurige strijd moesten Bert de Laat aan bord 4 en John ten Ham aan bord 1, het was ondertussen bijna 18.00 uur, de punten aan de tegenstander laten. Daarmee werd de eindstand, enigszins geflatteerd, uiteindelijk 2,5 – 5,5 in het voordeel van PMC2.