Kloksimultaan bij RDS door Alexei Ovsyanko op 25 april 2022

In Uncategorized by admin

11-jarig damtalent Alexei geeft met 19-1 les in dammen.

De 11-jarige Alexei Ovsyanko uit Eindhoven lid en toptalent van damclub Brainsport mocht afgelopen maandag voor het eerst een kloksimultaan spelen tegen 10 spelers van damclub RDS. Dit kloksimultaan was ter voorbereiding van zijn deelname aan het Nederlands Kampioenschap dammen van 2 tot 7 mei 2022.

Bij een kloksimultaan krijgen alle spelers dezelfde bedenktijd en mogen ze hun zetten doen op het moment dat ze klaar zijn met denken. Alexei moest dat zelf in de gaten houden. Heel rustig nam hij de tijd om zijn zetten te doen en dat deed hij heel goed. Alleen Ad Peerenboom wist zijn nadelige stand toch nog tot remise te leiden. Alle anderen, waaronder ervaren dammers als Piet van Erp en Mies van Berlo, moesten hun meerdere erkennen in dit aanstormend talent! 

De laatste speler, Jan van Berkel, verzette zich zeer taai, maar hij werd met een fraaie rondslag tot overgave gedwongen. Dat werd met applaus begeleid door alle aanwezigen. Martien van Erp, wedstrijdleider van RDS en voorzitter van de Brabantse Dambond overhandigde Alexei een presentje voor zijn optreden. De talentvolle Alexei Ovsyanko kan zich nu met gerust gevoel gaan richten op zijn deelname aan het NK pupillen!