4-4 voor zowel RDS 3 en RDS 2

In Uncategorized by admin

Afgelopen donderdag 1 december speelde RDS 3 tegen DOG 2 uit Uden. De verwachting was dat RDS 3 de betere kansen zou hebben tegen de Udenaren. Maar tijdens de wedstrijd ontvouwde zich een totaal ander spelbeeld. De Rooise dammers mochten uiteindelijk niet klagen met deze uitslag. Nadat Harm van der Veen op bord 3 RDS op voorsprong zette moest Friso van Zutphen aan bord 4 geheel onverwacht zijn meerdere erkennen in jeugdspeler Andy Driessen. Een regelmatige remise aan bord 1 en een fortuinlijke remise aan bord 2 bepaalde uiteindelijk de eindstand van 4-4.

Een dag later trad RDS 2 aan tegen EAD uit Asten. Op voorhand was EAD licht favoriet voor de eindzege. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat RDS 2 zeker niet onder hoefde te doen voor de Astenaren. Met kansen over en weer besloten Piet van Erp en Piet van Rens als eerste aan bord 3 tot remise.

Aan bord 1 leek Walter Beekmans tegen de aanzienlijk sterker geachte tegenstander Herman Clevis de partij naar zich toe te trekken, maar Herman wist met kunst en vliegwerk er toch nog een remise uit te peuteren (tussenstand 2-2). Martien van Erp ging aan bord 3 met licht voordeel het eindspel in, maar ook dat was onvoldoende voor de winst tegen EAD’er Martien Madou. Mies van Berlo volgde tenslotte het voorbeeld van de andere Rooise dammers en kwam aan bord 4 remise overeen met Jack Derksen (eindstand 4-4). In de voorlopige tussenstand in de 1ste klasse gaat RDS 2 nu aan de leiding met 3 punten uit 2 wedstrijden.