Brabantse titels naar RDS’ers Luud Ector en Martien van Erp

In Uncategorized by admin

In het Sinterklaas weekend werden de laatste 2 wedstrijden (van de in totaal 8) gespeeld om het persoonlijk kampioenschap van Brabant.

Luud Ector wist in de laatste ronde zijn leidende positie in de ratingcategorie 900 tot 1100 te continueren en behaalde voor de 3de keer in successie de titel. Oud kampioen Ties Slagter liet hij achter zich. In de categorie 700 tot 900 was Martien van Erp succesvol. Na 3 wedstrijddagen (6 wedstrijden) stond hij aan de leiding met 1 punt voorsprong. In de laatste 2 partijen (winst en verlies) wist hij de titel nipt veilig te stellen. Waardoor hij met een gelijk aantal punten met nummer 2 bovenaan bleef staan. Het ruimere aantal weerstandspunten was echter doorslaggevend om het kampioenschap naar Sint-Oedenrode te halen.

Martien van Erp en wedstrijdleider Ties Slagter
Luud Ector