HeerenMeester schaaktoernooi Schijndel

In News by admin

Op de laatste zondag van januari werd – zoals gebruikelijk was vóór de coronapandemie – het jaarlijkse schaaktoernooi van SVS (Schaak Vereniging Schijndel) gehouden. Dit jaar hadden maar liefst zeven van onze clubleden zich hiervoor ingeschreven. Dit waren René Dekkers, Johnny van Geffen, Wim van der Heijden, Lex van Kempen, Bert de Laat, Ad Verhagen en Harry Willems. Een kwantitatief zware delegatie dus.

Alle RDS-ers waren ingedeeld in groep 2 (rating lager dan 1700), samen met nog ruim vijftig anderen. De bijna twintig toppers (rating van 1700 en hoger) zaten in groep 1. De prestaties van onze RDS-leden logen er niet om. Na drie rondes behaalde bijna iedereen een score boven de 50%, alleen Ad en Bert bleven hierop enigszins achter.

Na de pauze, waarin een lekker soepje werd aangeboden, werden beide groepen samengevoegd. Bij de zesde van zeven rondes had RDS zelfs 4 van haar 7 spelers (René, Johnny, Lex en Harry) aan de hoogste tafels zitten. Ook Wim kon hierop nog bijna aanhaken.

In de zevende en laatste ronde speelde René met vijf punten uit zes partijen aan tafel één tegen een topper uit Utrecht. In hem, de latere toernooiwinnaar, moest René zijn meerdere erkennen. Ook Johnny had toen nog een zeer hoge score (vier uit zes) en trof aan tafel 5 ook een zwaargewicht. Hij wist deze héél knap te verslaan. Met vijf uit zeven waren Johnny en René uiteindelijk de twee besten uit de tweede groep. Johnny eindigde net boven René op de eerste plaats vanwege zijn iets ‘zwaardere’ tegenstanders.

Ook Lex scoorde met 4 uit 7 héél goed voor zijn eerste deelname aan zo’n toernooi. Harry (met 3,5 goed voor een 50 % score) kon zijn hogere scores eerder die middag niet vasthouden. Evenals de aanvankelijk goed presterende Wim die op 3 punten bleef steken. Ad en Bert daarentegen waren nog goed teruggekrabbeld na hun mindere start en eindigden eveneens met 3 punten uit zeven partijen.

Daarna was het nog even naborrelen en de prijzen in ontvangst nemen. De door onze RDS-dammer en tevens ‘hoofdsponsor’ Will van Houtum geschonken warme sokken waren – voor alle bijna zeventig deelnemers – een welkome afsluiting van een wederom spannend en intensief gezelligheidstoernooitje.

=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=