Schakers kansloos tegen Maastricht

In News by admin

Afgelopen zaterdag 11 maart ging het schaakteam van RDS in Dommelzicht de strijd aan met Maastricht 2. Vooraf waren we gewaarschuwd. Elke bordspeler van Maastricht had een hogere rating dan de spelers van RDS. Dat wil zeggen dat ze stuk voor stuk en dus ook als team sterker zijn.

Nou dat hebben geweten ! Martijn Bax aan bord 2 en Bert de Laat aan bord 3 verloren redelijk kansloos na een pittige aanval van hun tegenstanders. Enige hoop boden nog John ten Ham aan bord 1 en Harry Willems aan bord 4. Zij wisten allebei remise te spelen. Daar bleef het echter bij. Achtereenvolgens verloren ook Daan Geboers, Wim van der Heijden, René Dekkers en Ad Verhagen hun partij.

De eindstand kwam hierdoor op 1-7 voor Maastricht. En dat voor eigen publiek ! We hadden een drietal belangstellende schakers in de zaal, wat voor de Rooise Dam en Schaakvereniging vrij uniek is.