RDS’er David Riupassa naar finale Brabantse beker

In Uncategorized by admin

Afgelopen maandag 27 maart verzekerde David Riupassa zich ten koste van Mark de Wolf van de Variant uit Oudenbosch zich voor de finale om het Brabants bekerkampioenschap dammen. Op grond van rating was David licht favoriet. In de reguliere partij kreeg David een gering voordeel, maar dat was onvoldoende om dat in winst om te zetten en moest berusten in remise.

De daaropvolgende snel dampartij moest de beslissing brengen. David toonde zich het meest koelbloedig en ging er uiteindelijk in een zenuwslopende wedstrijd met de winst vandoor. In de finale gaat de strijd tussen David en de sterker geachte Pieter Wijn van HED uit Rosmalen. Dat betekent echter geenszins dat David kansloos is. In een eerdere jaargang wist hij Pieter ook al eens uit te schakelen. De finale wordt op 17 april in Dommelzicht gespeeld en de uitdaging voor David is of hij het (gedeelde) bekerkampioenschap van 2019/2020 kan herhalen.

Om tot de finale te komen schakelde de David achtereenvolgens Arno Bloks (Dog Uden), Martien van Erp (clubgenoot van RDS) en Ben van Hensbergen (DOG Uden) uit.

rechts: David Riupassa