David Riupassa wint Brabantse beker

In Uncategorized by admin

Afgelopen maandag 17 april was de avond van de waarheid voor David Riupassa. Als finalist om het Brabants bekerkampioenschap moest hij het opnemen tegen Pieter Wijn van Heijmans Excelsior Rosmalen. Vanwege het rating verschil van meer dan 100 punten was voor David remise voldoende om de titel in de wacht te slepen, terwijl Pieter moest winnen. De druk om te winnen voor Pieter (rating 1225) was dermate groot dat hij gedurende de hele partij niet echt een voordelige stand op het bord kon krijgen. David (rating 1109) verdedigde zich taai en kon de kleine voordeeltjes van zijn tegenstander steeds weer neutraliseren, waardoor Pieter in het eindspel niet meer dan remise kon bereiken. Na een eerdere titel in 2019/2020 mocht David zich wederom voor een jaar kronen tot Brabants kampioen. De dammers van de Rooise dam- en schaakvereniging zijn het afgelopen decennium uitermate succesvol om de Brabantse beker en hebben al meerdere kampioenen kunnen afleveren.

Op de foto rechts: David Riupassa