Karel van Elderen toernooi ‘als vanouds’

In Uncategorized by admin

Na enkele jaren onderbreking, vanwege corona, vond op maandag 1 mei jl. eindelijk weer eens het Karel van Elderen toernooi plaats. En alsof het niet weg is geweest, was de sfeer weer als vanouds. Dammers en schakers in één team samengevoegd. Het doet niet alleen de Rooise Dam- en Schaakvereniging haar naam eer aan. De door het jaar heen amuserende strijd tussen de twee denkgroepen maakt in dit toernooi plaats voor samensmelting en eenheid binnen de teams. De band tussen dammers en schakers zorgt dan voor een gemoedelijke en uiterst gezellige sfeer. Met steeds weer de sportieve rivaliteit voorop. Dat iedereen weer zin had in dit toernooitje bleek ook uit de opkomst. Maar liefst zeven teams, elk bestaande uit drie dammers en drie schakers, zorgden voor een volle zaal met veel spektakel en rumoer. Wim en Martien hadden het allemaal keurig voorbereid. Hierdoor kon het programma vlot afgewerkt worden. In totaal werden er 7 rondes van elk 18 partijen gespeeld. Voor iedere speler was er 12 minuten bedenktijd per partij. Met regelmaat zorgde Martien voor wat hilariteit en pepte hij de teams op als hij de tussenstand bekend maakte. Uiteindelijk leidde de 126 partijen ook tot enkele verrassende individuele resultaten. Kortom, het was weer een zeer geslaagd evenement van RDS !

Klik hier voor de resultaten en klik hier voor de foto’s