René van Oosterhout, RDS clubkampioen dammen 2022-2023

In Uncategorized by admin

Op 15 mei stond de wedstrijd Fred Passchier – René van Oosterhout op het programma van de Rooise dam- en schaakvereniging. Beide spelers waren op dat moment ongeslagen. Fred, 4-voudig clubkampioen, had de beste papieren. Hij ging de wedstrijd in met één punt voorsprong en had aan een remise voldoende om zijn clubtitel te prolongeren. Daarentegen leek René zijn titelkansen een week eerder verspeeld te hebben door remise te spelen tegen Peter Klaassen. Bovendien had Fred een voordelige rating ten opzichte van René.

Zowel Fred als René zetten de partij scherp op en gingen de risico’s niet uit de weg. Dit leverde voor René vrij kort na het begin al een positioneel voordeel op. Fred kon daar geen afdoende antwoord op vinden en moest uiteindelijk schijfverlies toestaan. Al met al hing partij verlies op dat moment in de lucht. Na ongeveer 3 uur was het pleit beslecht en kon René zich na een zwaar bevochten partij voor de eerste keer tot kampioen van RDS kronen.