RDS zet de jeugd aan het denken

In Uncategorized by admin

In het kader van “Sjors sportief” hebben zich het afgelopen seizoen een 13-tal belangstellenden in de leeftijdscategorie 7 tot 13 jaar aangemeld bij de Rooise dam- en schaakvereniging. Deze kinderen kregen in eerste instantie 3 proeflessen aangeboden om kennis te maken met de schaak- en damsport. Vervolgens werden achtereenvolgens een blok van 5 schaaklessen en een blok van 5 damlessen aangeboden. De kinderen kunnen zodoende ontdekken waar hun belangstelling naar uit gaat.

Het  blok dammen werd begin mei afgesloten. Het damgedeelte bestond uit het kennis maken met de spelregels en het spelen van korte dam wedstrijdjes. Na afloop was er voor iedere deelnemer een prijsje.

Uiteindelijk ging de finale tussen Jip Prijs en Marijn Steenbakkers waarbij Jip aan het langste eind trok.

RDS wil medio september een vervolg geven aan de jeugdopleiding waarbij de deelnemers een definitieve keuze kunnen gaan maken. Tevens is het de bedoeling om medio september met een volgende ronde via “Sjors sportief” te starten. “Sjors Sportief” is een initiatief van de overheid en wordt gestimuleerd door gemeente Meierijstad om kinderen zowel geestelijk als lichamelijk meer te laten bewegen.