Martijn Bax opnieuw kampioen schaken RDS

In Uncategorized by admin

Op 5 juni vond de tweeëndertigste en tevens laatste ronde van de interne schaakcompetitie van RDS plaats. De spanning om de eerste plaats en daarmee het clubkampioenschap was er al enkele weken af. Opnieuw heerste Martijn Bax eigenlijk al vanaf het begin over deze interne competitie. Hoewel hij ietsje meer dan vorig seizoen af en toe een (half) puntje af moest staan aan de andere schakers van RDS. Dus scherp blijven Martijn want een momentje van zwakheid wordt toch meteen afgestraft. Maar vooralsnog is Martijn gewoon de beste!

De strijd ontwikkelt zich in de interne competitie dan ook meestal om de plaatsen hieronder. Nieuwkomer en belangrijke aanwinst voor RDS Martin van Driel leek hier goede kansen in te hebben. Vanwege omstandigheden kon Martin enkele weken niet spelen waardoor Bert de Laat hem op de ranglijst kon passeren en tweede werd. Dit werd pas op de laatste wedstrijddag in een onderlinge partij nog definitief onderstreept. Vanaf de vierde plek was het vaak stuivertje wisselen en trok Harry Willems net voor René Dekkers aan het langste eind.

Het schaakseizoen 2022-2023 werd gestart met 24 spelers. Met het wegvallen van Arie van Kraai (gestopt) en de nieuwe leden Martin van Driel, Johnny van Geffen, Lex van Kempen en Willem Kunst blijft de schaakgroep gestaag doorgroeien. Ook kwalitatief is RDS hiermee weer sterker geworden en neemt de gezonde en sportieve onderlinge strijd alleen maar toe. Een positief gebeuren.

Rond de Kerst wordt de grote groep opgesplitst in een A-poule en B-poule. Binnen deze poules wordt dan in de tweede helft van het seizoen verder gestreden. De A-poule bestond – op alfabetische volgorde – uit de volgende twaalf spelers: Martijn Bax, Jan Dekkers, René Dekkers, Martin van Driel, Johnny van Geffen, Wim van der Heijden, Lex van Kempen, Adri der Kinderen, Bert de Laat, Jan Tils, Ad Verhagen en Harry Willems. In de B-poule namen de volgende veertien schakers deel: Michiel van Bergen, Jos van de Biggelaar, Toon van Breugel, Toon van Esch, Ad Foolen, Henri van Kasteren, Herman van Kessel, Arie van Kraai, Willem Kunst, Jan van Lanen, Frans van der Leest, Lieke de Louw, Cor van Nuland en Paul van Nuland.

Klik hier voor de gedetailleerde eindstand.