RDS is er ook voor de regionale jeugd !

In News by admin

Vanaf maandag 2 oktober pakt de Rooise Dam- en Schaakvereniging het dammen en schaken voor de jeugd in het nieuwe seizoen weer op. We beginnen dan met de Meierij-actie Sjors Sportief voor nieuwe jeugdige belangstellenden. Alle basisscholen in Meierijstad zijn hiervoor door de gemeente aangeschreven. Ook vorig seizoen was RDS met het dammen en schaken voor de jeugd vanuit deze actie gestart. Vanuit die groep zijn er veel jeugdleden bij RDS doorgegaan om wekelijks onder goede begeleiding deze leuke en uitdagende sport een uurtje te bedrijven.

Niet alleen de kinderen vanaf 7 jaar uit Sint-Oedenrode zijn welkom bij RDS. We weten dat deze jeugd in omliggende plaatsen nauwelijks tot helemaal niet terecht kan. De ouders of verzorgers van de huidige jeugdleden brengen vaak hun kind weg en wachten dan een uurtje tot het afgelopen is. De afstand vanuit omliggende plaatsen (bv Schijndel of Veghel) is dan ook vaak geen bezwaar.

Aanmelden voor de Sjors Sportief actie kan via de site www.sjorssportief.nl of rechtstreeks bij RDS (email naar bert.de.laat01@gmail.com). Ook na 2 oktober, als we verdergaan met de jeugdlesjes en partijtjes, kan de jeugd zich bij RDS aanmelden. Je mag ook gewoon eens komen kijken hoe het gaat bij de jeugd. Elke maandagavond vanaf 9 oktober van 18.30-19.30 uur in sportcafé Dommelzicht bij zwembad De Neul in Sint-Oedenrode. We vinden voor iedereen wel een manier om op elk niveau aan te sluiten.