Lastige start voor externe RDS schakers

In News by admin

Afgelopen maandag 25 september mocht RDS eindelijk weer van stal. Dankzij de groei van onze club mogen we dit jaar met twee teams er op uit.

RDS-A speelde haar eerste ronde thuis in sportcafé Dommelzicht tegen Vianen (bij Cuijk). Met vier ervaren schakers van RDS werd de strijd aangegaan. Bord 1 en 2 hadden op papier betere tegenstanders en verloren helaas dan ook allebei. Bord 3 speelde tegen een gelijkwaardige tegenstander remise. Bord 4 was een invaller maar speelde netjes remise. Helaas ging werd de wedstrijd met1 – 3 verloren. Op maandag 16 oktober mag RDS-A het in de 2e ronde opnieuw proberen, dan tegen HMC-C uit Rosmalen.

BordRDS-ARatingVianen-ARatingUitslag
1Martijn Bax1747Piet Hendriks17970 – 1
2Bert de Laat1609Luuk Saris18720 – 1
3Martin van Driel1640Marco van Loon1644½ – ½
4Harry Willems1564Arjan de Kuipergeen½ – ½
De individuele uitslagen van RDS-A

RDS-B speelde uit tegen de Grenslopers-A uit Goirle in Tilburg. In dit viertal kregen twee nieuwe leden een kans zich te manifesteren. Het ervaren team van de Grenslopers won op alle vier de borden. Een niet mis te verstane 4-0 nederlaag was het eindresultaat. Voor RDS-B was dit wel een mooie ervaring waarvan ze veel geleerd hebben op schaakgebied. Maandag 16 oktober mag RDS-B het thuis tegen Litho Knights-A uit Waalre opnieuw proberen.

BordGrenslopers-ARatingRDS-BRatingUitslag
1Ard van Beek1815Wim van der Heijden15351 – 0
2Jan Langenberg1788Lex van Kempen11721 – 0
3Henk Renders1385Willem Kunstgeen1 – 0
4Frans Leijtens1289Chris Huitemageen1 – 0
De individuele uitslagen van RDS-B

Ondanks de twee nederlagen is RDS best tevreden met deze eerste ronde tegen zeer lastige tegenstanders. In totaal zullen er 7 rondes in de avondcompetitie gespeeld worden.

Martijn Bax, Wedstrijdleider RDS Extern.