Eerste externe damwedstrijd gespeeld

In News by admin

Op maandag 23 oktober speelde RDS haar eerste externe damwedstrijd in de Eerste klasse van de PNDB. In deze competitie is o.a. RDS met twee teams van elk 4 dammers vertegenwoordigd. Toevallig had de competitieleiding deze twee teams al direct in de eerste ronde tegenover elkaar geplaatst. Niet zomaar een streekderby of plaatselijke derby dus, maar een heuse interne club- of zelfs kamerderby zou je het kunnen noemen. Het was als het ware DE derby der derby’s. En natuurlijk kwam RDS als winnaar uit de bus. Een even mooi als zwaarbevochten resultaat. Hieronder de individuele uitslagen :

Luud Ector              –  Friso van Zutphen     2 – 0

Martien van Erp    –  Jan Vervoort               2 – 0

Mies van Berlo       –  Joop de Haas              2 – 0

Piet van Erp            – Berry van Rooy           0 – 2

      Totaalstand    RDS 2  –  RDS 3                6 – 2