Schakers erkennen meerdere

In News by admin

Op zaterdag 25 november moest het schaakteam van de Rooise Dam- en Schaakvereniging het opnemen tegen het derde team van Den Bosch, HMC 3. Dat team was op papier al sterker. Daar kwam nog bij dat RDS behoorlijk was verzwakt, het miste meerdere vaste spelers. Gelukkig kon er wel een volledig team van 8 spelers opgesteld worden. De vrees vooraf voor een zware nederlaag kwam helaas uit, er werd verloren met 6-2!

Al vrij snel verloren Lex van Kempen aan bord 6, Johny van Geffen aan bord 7, en Jan Dekkers aan bord 4 kansloos. Martin van Driel wist het langer vol te houden aan bord 2, maar moest het uiteindelijk ook afleggen.
Bert de Laat aan bord 3 had lang een gelijke stelling en had het geluk aan zijn zijde. De tegenstander had te lang na moeten denken en ging door zijn klok. Bij de denksporten een belangrijke factor: je hebt maar een “beperkte tijd“ om na te denken. Je moet 40 zetten doen in 1 uur en 3 kwartier. Haal je dat niet, dan heb je verloren, tenminste als de tegenstander dit opmerkt en claimt!
Jos van den Biggelaar haalde tegen een sterkere speler aan bord 8 een mooie remise. Ook hij was door de klok gegaan, maar zijn tegenstander had dit niet in de gaten. Een gelukje. René Dekkers haalde aan bord 5 ook een mooie remise, tegen een tegenstander met een hogere rating . De man was 86! Op die leeftijd nog zo goed kunnen schaken, wie zou het niet willen.
Als laatste was Martijn Bax aan bord 1 aan het schaken, hij verloor helaas. Eindstand 6-2.