Tien diploma’s voor de jeugd

In News by admin

Op maandag 27 november werd bij de Rooise Dam- en Schaakvereniging weer een nieuwe serie dam- en schaaklesjes voor de jeugd afgesloten. Dit gebeurde middels twee eindtoernooitjes: een damtoernooi en een schaaktoernooi. Als kers op de taart werd een heus diploma aan de deelnemende kinderen uitgereikt. Tezamen met wat lekkers en een prijsje voor de winnaars.

Klik hier voor meer foto’s over de afsluitingsdag van deze jeugdgroep

Twaalf kinderen hadden op 2 oktober deelgenomen aan de Sjors Sportief kennismakingsdag. Hiervan hadden maar liefst tien kinderen de smaak behoorlijk te pakken gekregen. Zodanig zelfs dat zij graag aan een drietal vervolglesjes wilden deelnemen. En ook daaraan werd door hen weer gretig deelgenomen. Naast deze ‘nieuwe’ groep was RDS ook nog steeds doende met de jeugdgroep die een jaar eerder was begonnen. Die groep bestaat nog altijd uit zeker negen kinderen. Tezamen dus bijna 20 jeugdige denkertjes die RDS ook komend jaar graag met het dammen en schaken vermaakt. Als dat echt vorm krijgt mag RDS na zo veel jaar weer zeggen over een ‘jeugdafdeling’ te beschikken.