Twee Brabantse titels voor RDS

In Uncategorized by admin

In het afgelopen weekend werden de laatste twee wedstrijden (van in totaal acht) gespeeld om het persoonlijk kampioenschap van Brabant.
Op de laatste dag waren er nog drie kanshebbers voor de eerste plek in de categorie tot 900 rating. Martien van Erp behaalde in de laatste ronde eerst een uitstekende remise tegen topspeler Pieter Wijn (met een rating van 1223) van Heijmans Excelsior. Daarna volgde nog een winstpartij tegen clubgenoot Harm van der Veen. Hierdoor wist Martien zijn concurrenten te passeren en prolongeerde daarmee zijn titel van vorig jaar.
In de categorie tot 700 verraste clubgenoot Ad Peerenboom. Hij won op de slotdag zijn eerste partij tegen Theo Haerkens van DOG Uden. Zijn tweede partij tegen Will van Houtum moest hij winnen; tegelijkertijd moest zijn naaste concurrent en oud kampioen Geert Hendricks zijn partij verliezen tegen Tilburgs talent Alex Poliakov. Uiteindelijk kwam dit scenario ook uit en werd Ad kampioen in zijn klasse.