Druk bezocht Kersttoernooi 2023

In News by admin

Op maandag 18 december hield de Rooise Dam- en Schaakvereniging haar jaarlijkse kersttoernooi dammen en schaken. Maar liefst 85 dammers en schakers, ongeveer gelijkelijk verdeeld over beide disciplines, maakten hun opwachting. Een grandioze opkomst dus waardoor zelfs de grote zaal van Dommelzicht te klein was om alles en iedereen te herbergen. Naast de clubleden gaven een flink aantal oud leden, huisdammers en huisschakers acte de préséance.

Alle deelnemers speelden circa negen partijen met voor ieder acht minuten bedenktijd per partij. Gezien deze korte bedenktijd moest razendsnel worden gezet en dat leverde soms hilarische taferelen op. Verrassende winst- of verliespartijen kwamen dan ook veelvuldig voor.

Ook dit kersttoernooi had RDS weer gezorgd voor een overvloedige prijzentafel. Zowel enkele eigen leden als de Rooise middenstand lieten zich van hun beste kant zien. Van Kerststollen tot sokken en van mooie amaryllisplanten tot ‘hebbedingetjes’. Voor iedere deelnemer waren er enkele mooie prijsjes om mee naar huis te nemen.

De bomvolle zaal van Dommelzicht tijdens het zeer geslaagde Kersttoernooi

Klik hier voor meer foto’s

Uitslagen schaken:

  • Groep 1: John ten Ham   
  • Groep 2: Willem Wouters
  • Groep 3: Henri van Kasteren
  • Groep 4: Sean Steenbakkers
  • Groep 5: Mathijs van Kessel
  • Groep 6: Ruben Aalder

Uitslagen dammen:

  • Groep 1: Alexei Ovsyanko
  • Groep 2: Martien van Erp
  • Groep 3: Theo van Erp
  • Groep huisdammers ex aequo : John van den Hurk en Hans Hulsen