Brabantse kampioenschappen dammen bij RDS

In News, Uncategorized by admin

Afgelopen donderdag 18 april vonden de laatste wedstrijden plaats van de Provinciale Damcompetitie 2023-2024. Vier 4-tallen in de hoofdklasse en acht 4-tallen in de eerste klasse gaven acte de préséance in sportcafé Dommelzicht. In een bomvolle zaal moest in beide klassen de beslissing vallen wie er met het kampioenschap vandoor ging.

Toen na bijna 3 ½ uur de balans werd opgemaakt mocht in de hoofdklasse Dammend Tilburg de eerste prijs in ontvangst nemen. De Tilburgers versloegen HED uit Rosmalen. Het eerste viertal van RDS bond DOG 1 uit Uden met 5-3 aan de zegekar en werd fraai tweede.

In de eerste klasse ging de strijd om de eerste plaats tussen RDS2 en Dam Dongen. Als lijstaanvoerder Dam Dongen op een gelijkspel zou blijven steken zou RDS2 bij winst er met de eerste prijs vandoor gaan op basis van een aanzienlijk hoger bordresultaat. Ondanks de forse overwinning met 7-1 op DOG 2 bleef RDS2 op de 2 de plaats staan omdat Dongen wist te winnen van DOG 3 en daarmee één wedstrijdpunt meer had in de eindrangschikking.

Een sfeerbeeld van de clubkampioenschappen bij RDS in Dommelzicht. Klik hier voor meer foto’s.