Geslaagd Karel van Elderen-toernooi

In News by admin

Elk jaar, tegen het einde van het competitieseizoen, organiseert de Rooise Dam- en Schaakvereniging een gemengd toernooitje voor haar leden. Dit jaar was dat op 22 april. Dan worden er teams samengesteld die bestaan uit dammers en schakers. Elk van de dit jaar zes teams bestond uit drie dammers en drie schakers, met daarnaast nog enkele ‘reserves’.

Het was ook nu weer een uiterst gezellig toernooi met veel rumoer tussen de partijen door. Een onzorgvuldige voorbereiding met elke ronde hectische wijzigingen van plaats, tegenstander en bordkleur was hier wederom debet aan. Maar eenmaal begonnen aan de partijen was de spanning te snijden en hing er – tot aan de tijdnood – een rustige sfeer in de volle speelzaal. En ook dit jaar verschenen er weer hoogst merkwaardige stellingen op de borden en waren er volop kleine vergissingen tot grote blunders te bewonderen. Dit alles leidde na vijf rondes van elk 18 partijen tot de volgende uitslag:

Nipte winnaar werd het team van René van Oosterhout met 7 van de maximaal 10 te behalen wedstrijdpunten en met 35 (van maximaal 60) bordpunten. Tweede was het team van Peter Klaassen met eveneens 7 wedstrijdpunten, maar met 2 bordpunten (33) minder. Derde was het team van René Dekkers (6-35) en vierde het team van Johnny van Geffen (6-29). De mindere resultaten waren voor de teams van Bert de Laat (vijfde met 3 wedstrijdpunten) en Martijn Bax (zesde met 1 wedstrijdpunt).

Hoewel het teamgebeuren in dit toernooi voorop staat, kenden we ook enkele individuele uitschieters. De beste score bij het schaken was voor Ad Verhagen en bij het dammen voor Friso van Zutphen. De poedelprijzen gingen naar Chris Huitema (schaken) en naar ex equo Berry van Rooy en Walter Beekmans (dammen).

Al met al weer een zeer geslaagd en uiterst gezellig toernooi waarin dammers en schakers elkaar weer ietsje beter hebben leren kennen. De uitdaging om het wat minder rommelig te laten verlopen nemen we opnieuw mee naar het einde van het nieuwe seizoen in 2025.