Geslaagde seizoensafsluiting van de jeugd

In News, Uncategorized by admin

Afgelopen maandag 13 mei heeft RDS het dam- en schaakseizoen 2023-2024 voor de jeugdafdeling afgesloten met een mini toernooitje. In het bijzijn van heel veel ouders konden de jonge denksporters met alles wat ze in de loop van het jaar hebben geleerd elkaars krachten meten.

Bij de jongste schakers werden Jip Prijs en Anne Leers groepswinnaar, bij de iets oudere jeugd trok Marijn Steenbakkers aan het langste eind. Bij de damjeugd ging Marit van Boxmeer er met de winst vandoor na een spannende strijd met Xavi Riad. Alle winnaars werden verblijd met een mooie medaille terwijl er voor iedereen een lekkere versnapering klaar lag.

Er werd volop gedacht en gestreden aan de schaak- en damborden

(Klik hier voor meer foto’s)

Medailles waren er niet alleen voor de winnaars maar ook voor de meest trouwe bezoekers van de clubavond. Finn Schouten bij de schakers en Jelle van der Heijden bij het dammen sloegen geen enkele training over en werden eveneens beloond met een medaille. Het dammen en schaken leeft volop in Sint-Odenrode en omgeving. In totaal waren 21 kinderen in de leeftijd van 7-14 jaar het afgelopen seizoen actief bij RDS,  waarvan 6 meisjes en 15 jongens.