Hilarisch Snelschaaktoernooi

In News by admin

Maandag 27 mei werd bij de Rooise Dam-en Schaakvereniging gestreden om het snelschaak- kampioenschap van de club. Partijtjes van 10 minuten per persoon bedenktijd en je hoeft geen schaak te zeggen, je mag de koning dus slaan. Het is elk jaar een hilarische avond met veel strijd en enorme blunders, zo ook dit jaar.

Achttien schakers startten in drie groepen van zes. Hier werd dan bepaald wie doorgingen naar de finalegroepen. Waar normaal het een beetje voorspelbaar is wie doorgaan, was het dit jaar heel anders. Goede snelschakers bakten er soms niets van, terwijl sommige minderen plotseling erg in vorm waren. Genoeg stof tot nadenken en om gezellig na te kletsen!

De enige constante factor elk jaar is Martijn Bax. Hij won al zijn partijen, en werd dus zeer terecht kampioen. In de finale groep 1 werd Wim van der Heijden verrassend tweede en Harry Willems derde. In finale groep 2 werd Martin van Driel eerste, in finale groep 3 Jos van de Biggelaar.

3 juni spelen de schakers een simultaan toernooi tegen Sacha Kurt, een 13 jarige jongen met een rating van 2150! Wie zin heeft om mee te doen, graag even melden bij René Dekkers (rdekkers@solcon.nl).