Fred Passchier grijpt net naast Brabantse beker

In News by admin

Afgelopen maandag 27 mei stond in café Dommelzicht, het thuishonk van de Rooise Dam- en Schaakvereniging, de finale om de Brabantse beker op het programma. Fred Paschier, uitkomend voor RDS, moest het opnemen tegen aanstormend jeugdtalent Alex Poliakov van Dammend Tilburg. Poliakov werd onlangs nog vierde bij het Nederlands kampioenschap bij de aspiranten. Omdat de Tilburger een iets lagere rating had moest Fred Passchier winnen om kampioen te worden terwijl Poliakov voldoende had aan remise.

Links Alex Poliakov en rechts Fred Passchier

Gaandeweg de partij kon Passchier via een offer licht voordeel halen en doorlopen naar dam. Hij creëerde echter hiermee een verzwakt middenveld voor zichzelf. Poliakov maakte daar goed gebruik van en wist de partij uiteindelijk naar remise te manoeuvreren. Daarmee behaalde dit jonge damtalent weer een mooie prijs binnen en gaan we ongetwijfeld nog veel van hem horen.