Fred en Martijn scoren hoog in simultaan!

In News by admin

In juni sluit de Rooise Dam- en Schaakvereniging doorgaans af met een simultaan van de kampioenen tegen de overige leden van RDS. Afgelopen maandag 10 juni was het weer volle bak in Dommelzicht.

Een sfeerbeeld van de simultaanavond (klik hier voor meer foto’s)

Clubkampioen schaken Martijn Bax bond de schaakstrijd aan tegen 16 clubgenoten. Na ruim 3 uur spelen bereikte Martijn de mooie score van 9 overwinningen, 5 remises en 2 verliespartijen. Met een totaalscore van 72% liet Martijn duidelijk zien dat hij de terechte schaakkampioen van seizoen 2023-2024 is. Naast de 5 remises wisten René Dekkers en Harry Willems de volle buit binnen te slepen.

Fred Passchier heroverde afgelopen seizoen na een spannende strijd met René van Oosterhout de clubtitel bij het dammen en speelde simultaan tegen maar liefst 23 tegenstanders. Fred had ongeveer 4 uur nodig voor deze zware sessie. Met een score van eveneens 72% zette Fred een prima resultaat neer. Naast 12 winstpartijen en 9 remises moest Fred 2 nederlagen incasseren en wel tegen Rene van Oosterhout en gastspeler Alexei Ovsyanko die een week eerder nog kampioen van Nederland werd bij het sneldammen voor aspiranten.