Schakers sluiten seizoen informeel af

In News by admin

De interne en externe competities schaken van het seizoen 2023-2024 waren enkele weken geleden al afgerond. Toch zijn er dan altijd nog enkele schakers die graag een toernooitje ‘umsonst’ spelen. Hoewel dit altijd gezellige en soms hilarische avonden zijn wordt er elkaar op het bord weinig gegund.

Maandag 25 juni werd het schaakseizoen van RDS definitief afgesloten. Maar liefst 15 deelnemers begonnen buiten op het zonnige terras van Dommelzicht aan hun partijen. Omdat niet iedereen voor hetzelfde schaaktempo geboren is, kenden we op deze laatste dag verschillende bedenktijden. Tien-minuten-partijen voor de snelle jongens, twintig-minuten partijen voor wie iets meer tijd wil en zelfs één klassieke avondvullende partij voor de meest degelijke spelers.

Voor ieder dus wel wat wils. Uiteindelijk werden de eindoverwinningen uit respect en ter motivatie overgelaten aan gastspeler en aankomend lid Bart Driesten, novice Joep Smetsers (ook zowat over de streep) en de onverwoestbare Cor en Toon. We zien iedereen begin september weer graag terug. Fijne vakanties allemaal !