De Rooise Dam- en Schaakvereniging (RDS) gaat ook dit seizoen verder met het jeugdschaken. We openen dit seizoen, net als vorig seizoen, met een gratis kennismakingslesje in het kader van de Sjors Sportief actie. Deze wordt gehouden op maandag 2 oktober 2023 vanaf 18.00 uur in sportcafé Dommelzicht bij zwembad De Neul. Na deze eerste kennismaking gaan we voor de belangstellenden verder met de jeugdlessen. Ook voor de jeugdgroep van vorig seizoen ligt er een vervolg te wachten. In oktober pakken we de draad weer op. De vervolglessen vinden vanaf 9 oktober steeds weer plaats op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in Dommelzicht.

De lessen worden gegeven door bedreven vrijwilligers van RDS die vaker met dit bijltje gehakt hebben. Gedurende de lessen wordt het eerste half uur besteed aan de basisregels en vaardigheden. Tijdens het tweede half uur worden leuke spelletjes en opdrachtjes gedaan of onderlinge wedstrijdjes gespeeld.

De kosten voor deze vervolglessen bedragen 1 euro per deelnemend kind. Hiervoor krijgen de kinderen behalve de les en een glaasje ranja ook een eigen werkboekje dat ze mee naar huis mogen nemen om thuis opdrachtjes te maken. De te maken opdrachtjes en uitleg hiervoor wordt voor elke les op deze pagina beschikbaar gesteld.

Kinderen die nu nog niet zijn aangesloten of aangemeld via Sjors Sportief kunnen alsnog op elk moment aanhaken op deze lessen. Neem hiervoor contact op met Bert de Laat (tel. 06 - 543 74 456 of e-mail naar bert.de.laat01@gmail.com).