De Rooise Dam- en Schaakvereniging (RDS) gaat ook dit seizoen verder met het jeugdschaken. We openen dit seizoen, net als vorig seizoen, met een gratis kennismakingslesje in het kader van de Sjors Sportief actie. Deze werd gehouden op maandag 2 oktober 2023 vanaf 18.00 uur in sportcafé Dommelzicht bij zwembad De Neul. Na deze eerste kennismaking gingen we voor de belangstellenden verder met de jeugdlessen. Ook voor de jeugdgroep van vorig seizoen was er een vervolg. In oktober pakten we de draad weer op. De vervolglessen vonden vanaf 9 oktober steeds weer plaats op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in Dommelzicht.

De lessen werden gegeven door bedreven vrijwilligers van RDS die vaker met dit bijltje gehakt hebben. Gedurende de lessen werd het eerste half uur besteed aan de basisregels en vaardigheden. Tijdens het tweede half uur werden leuke spelletjes en opdrachtjes gedaan of onderlinge wedstrijdjes gespeeld.

In december bepalen we hoe we verder gaan in 2024. Kinderen die nu nog niet zijn aangesloten of aangemeld via Sjors Sportief kunnen alsnog op elk moment aanhaken op het vervolg. Ook van buiten Sint-Oedenrode in de Meierij - waar vaak geen mogelijkheid voor jeugdschaken bij een club is - zijn kinderen van harte welkom. Ouders of verzorgers kunnen tijdens de lesjes meekijken in de grote zaal of wachten in het sportcafé. Neem hiervoor contact op met Bert de Laat (tel. 06 - 543 74 456 of e-mail naar bert.de.laat01@gmail.com).