De Rooise Dam- en Schaakvereniging (RDS) is op 6 maart begonnen met een blok van vijf schaaklessen voor de jeugd. Deze lessen worden gegeven volgens de alom bekende stappenmethode, speciaal ontwikkeld voor kinderen. De lessen vinden steeds plaats op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in het prachtig gelegen en gloednieuwe sportcafé Dommelzicht bij zwembad De Neul.

De lessen worden gegeven door bedreven vrijwilligers van RDS die vaker met dit bijltje gehakt hebben. Gedurende de lessen wordt het eerste half uur besteed aan de basisregels en vaardigheden. Tijdens het tweede half uur worden leuke spelletjes en opdrachtjes gedaan of onderlinge wedstrijdjes gespeeld.

De kosten voor deze lessen bedragen, evenals voor het blok van vijf damlessen, 5 euro per deelnemend kind. Hiervoor krijgen de kinderen behalve de les en een glaasje ranja ook een eigen werkboekje dat ze mee naar huis mogen nemen om thuis opdrachtjes te maken. De te maken opdrachtjes en uitleg hiervoor wordt voor elke les op deze pagina beschikbaar gesteld. Zodra de les gegeven is kun je daarvoor op een van onderstaande links klikken.

Kinderen die nu nog niet zijn aangesloten kunnen alsnog op elk moment aanhaken op deze lessen. Neem hiervoor contact op met Bert de Laat (tel. 06 - 543 74 456 of e-mail naar bert.de.laat01@gmail.com).