De Rooise Dam- en Schaakvereniging (RDS) zal op 17 april beginnen met een blok van vijf damlessen voor de jeugd. Deze lessen worden gegeven volgens een bekende methode, speciaal ontwikkeld voor kinderen. De lessen vinden steeds plaats op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in het prachtig gelegen en gloednieuwe sportcafé Dommelzicht bij zwembad De Neul.

De lessen worden gegeven door bedreven vrijwilligers van RDS die vaker met dit bijltje gehakt hebben. Gedurende de lessen wordt het eerste half uur besteed aan de basisregels en vaardigheden. Tijdens het tweede half uur worden leuke spelletjes en opdrachtjes gedaan of onderlinge wedstrijdjes gespeeld.

De kosten voor deze lessen bedragen, evenals voor het blok van vijf schaaklessen, 5 euro per deelnemend kind. Hiervoor krijgen de kinderen behalve de les en een glaasje ranja ook een damsetje dat ze mee naar huis mogen nemen om thuis op te oefenen. De thuis te maken opdrachtjes en uitleg hiervoor wordt voor elke les op deze pagina beschikbaar gesteld. Zodra de les gegeven is kun je daarvoor op een van onderstaande links klikken.

  • Les 1 : Het bord en de damregels
  • Les 2 : Slaan, meerslag en keuzeslag
  • Les 3 : Verdedigen en aanvallen van een schijf
  • Les 4 : Forceren van een doorbraak
  • Les 5 : Combineren

Kinderen die nu nog niet zijn aangesloten kunnen alsnog op elk moment aanhaken op deze lessen. Neem hiervoor contact op met Bert de Laat (tel. 06 - 543 74 456 of e-mail naar bert.de.laat01@gmail.com).