Lid worden van RDS !

De Rooise Dam- en Schaakvereniging heeft op dit moment bijna 60 leden. Niet verwonderlijk als je nagaat wat je hier allemaal voor krijgt. Deze leden zijn ongeveer gelijk verdeeld over de dammers en schakers. Tot 2022 waren de dammers licht in de meerderheid, maar sinds 2023 heeft het schaken in populariteit gewonnen en zijn er wat meer schakers dan dammers. Ieder lid moet wel zelf zijn voorkeur bepalen voor ofwel dammen ofwel schaken.

Iemand die zich als lid aan wil sluiten bij RDS raden wij aan om eerst eens een kijkje te komen nemen op een van onze clubavonden. Dat is elke maandagavond (feestdagen uitgesloten) in sportcafé Dommelzicht bij zwembad De Neul aan de Dommel in Sint-Oedenrode. Vanaf 18.30 uur voor de jeugd vanaf 7 jaar en vanaf 20.00 uur voor de senioren. Je kunt dan zien hoe het er aan toe gaat, de sfeer een beetje proeven en als je wilt regelen we een partijtje dammen of schaken voor je tegen een van onze leden. Er zijn diverse niveaus beschikbaar hiervoor.

Als je het leuk vindt kun je daarna een paar maanden meespelen tegen verschillende tegenstanders. Vanwege ons ruime aantal leden vinden we bijna altijd wel iemand van jouw niveau. Tijdens deze "proefmaanden" zijn er geen kosten aan verbonden. Daarna, als je je definitief aan wilt melden ga je wel contributie betalen. Deze bedraagt voor alle seniorenleden slechts tachtig euro per jaar. Voor wie halfweg het jaar lid wordt geldt voor de rest van het seizoen uiteraard een aangepast (evenredig) bedrag.

Als definitief lid melden wij je ook aan bij de landelijke (KNDB of KNSB) en bij de provinciale (PBDB of NBSB) bonden. Je kunt dan ook, als je dat wilt, kosteloos deelnemen aan externe competities tegen tegenstanders van andere verenigingen. Je krijgt dan op den duur ook een formele rating welke een maat is voor je niveau.

Heb je belangstelling, of wil je gewoon een keertje komen kijken, neem dan even contact op met een van de wedstrijdleiders intern dammen (Martien van Erp, 06-29038726, mamvanerp11@kpnmail.nl) of schaken (Wim van der Heijden, 06-38699070, wajvdheijden@kpnmail.nl). Iedereen die kennis wil maken is van harte welkom.