Interne competitie

Elke maandagavond wordt er door de schakers een interne competitie afgewerkt. Alle leden - op dit moment circa 30 - kunnen hieraan deelnemen. Deze competitie wordt op basis van het zogenaamde Keizersysteem gespeeld. Dit betekent dat er weliswaar geloot wordt, maar dat er altijd ook naar een tegenstander van gelijkwaardig niveau wordt gezocht.

Wedstrijdleider van de interne competitie is Wim van der Heijden (wajvdheijden@kpnmail.nl). Bij hem kunt u terecht voor meer informatie en vragen.

Vriendschappelijke partijtjes
Als een of meerdere partijen eens wat vroeger zijn afgelopen kunnen er onderling altijd nog extra partijen worden gespeeld, eventueel ook in (kleine) toernooivorm. Hierbij wordt enkel om de eer gestreden.

Interne toernooien
Jaarlijks wordt er ook een kerstdam- en schaaktoernooi gehouden. In hoger tempo (minder beschikbare tijd) wordt dan in twee stappen een toernooi afgewerkt met een heuse winnaarspoule. In de regel is hierbij voor alle deelnemers een prijsje weggelegd.
In het voorjaar vindt het Karel van Elderen combi sneldam- en schaaktoernooi plaats. Hierbij worden de alle leden in gemengde teams van dammers en schakers ingedeeld.
Tot slot is het aan het einde van de competitie gebruikelijk dat de clubkampioen van de interne competitie schaken een simultaanwedstrijd speelt tegen de andere schakende clubleden.

Externe competitie

Naast de interne competitie zijn er ook nog een tweetal externe competities waaraan RDS deelneemt. Zo nemen we met één team deel aan de competitie van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, de K.N.S.B. We spelen daar met een (soms wisselend) team van acht spelers in Klasse 5J.

Ook spelen we met een team (viertal) mee in de avondcompetitie klasse 2A van de provinciale schaakbond, de N.B.S.B. Voor meer informatie en vragen over de externe competitie kunt u terecht bij teamleider en wedstrijdleider thuiswedstrijden, Martijn Bax (masterbax@hotmail.com).